Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Aan gebouw REC J/K, het kenmerkende gebouw met de bakstenen schoorsteen, wordt groot onderhoud gepleegd. In combinatie met een kwaliteitsimpuls maakt dat het pand de komende vijftien jaar weer optimaal bruikbaar. De werkzaamheden worden gespreid over 2 jaar, ondertussen blijft het pand in gebruik. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang, met name in het pand. De planning van enkele werkzaamheden is wel gewijzigd.

Afbeelding REC J/K na verbouwing
Afbeelding REC J/K na verbouwing

In deze eerste fase van het project (geplande looptijd tot en met zomer 2023) staat de aanpak van de laagbouw van het pand op het programma. Binnen deze fase zijn daarvoor in het gebouw al de nodige voorbereidingen getroffen, zoals inpandige verhuizingen en diverse werkzaamheden aan de installaties. Verder wordt in deze fase gewerkt aan het bouwkundig onderhoud van de gevel en de toegankelijkheid van het gebouw.

Overlastgevende werkzaamheden uitgesteld
Aanvankelijk zouden komende zomer enkele werkzaamheden plaatsvinden die tot geluidsoverlast kunnen leiden (fase 2), waaronder het zagen van uitsparingen voor daglichttoetreding in het souterrain. In overleg met de beoogd aannemer is besloten dit zaagwerk uit te stellen tot een later tijdstip, overigens zonder uitloop van de totale doorlooptijd of fasering van het project.

Eind juli begint de aannemer met de werkzaamheden die gedaan kunnen worden terwijl het pand in gebruik blijft. Zodra de aannemer met de hindergevende zaagwerkzaamheden start, zal REC J/K tijdelijk buiten gebruik worden gesteld (met uitzondering van opslag en bepaalde ICT-werkzaamheden). In overleg met de gebruikers wordt in die periode een tijdelijke, vervangende flex-ruimte ingericht.

Wat vind je waar?
Aangezien het pand gedurende de meeste werkzaamheden in gebruik blijft en het in delen wordt aangepakt, zullen er gaandeweg enkele (interne) verhuizingen plaatsvinden. Zie de plattegronden voor de huidige situatie die binnenkort worden bijgehouden en geactualiseerd op de Roeterseiland campussite.

Rond het gebouw
Streven is dat transport van bouwmaterialen zoveel als mogelijk plaatsvindt over water, in overleg met de aannemer. Zo willen we overlast en drukte in het gebied zoveel mogelijk beperken. Overige verkeersbewegingen lopen via de Valckenierstraat.

Goed om te weten:

  • De entree aan de Valckenierstraat geldt in de loop van fase 1 als tijdelijke ingang.
  • De fietsenstalling is tijdens de werkzaamheden aan de andere zijde van REC J/K.
  • Intussen wordt er hard gewerkt aan een extra onderwijsgebouw op Roeterseiland naast REC J/K (Plot V).