Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Studietwijfels

Doorgaan of opnieuw kiezen

Heb je studietwijfels?

Of wil je graag switchen naar een ander programma en weet je niet wat er bij je past? Of misschien ben je al gestopt met je studie en wil je graag hulp bij een volgende studiekeuze?

De studiekeuzeadviseurs van het UvA Student Careers Centre begeleiden je bij het vinden van een studie die bij je past. Dat kan binnen of buiten de UvA zijn. Hieronder vind je meer over het aanbod van het UvA Student Careers Centre.

Door de coronacrisis zijn een aantal inschrijfdata voor bacheloropleidingen verschoven. Check daarvoor de websites van de universiteiten. Als je al aan de UvA hebt gestudeerd, dan kun je je tot en met 31 augustus inschrijven voor een andere studie.

Voor wie?

Ons aanbod is alleen voor bachelorstudenten van de UvA (ook als je bent gestopt met studeren).

Een studie kiezen: hoe pak je het aan?

Zelf aan de slag

Via het studiekeuzestappenplan kun je thuis zelf aan de slag met het oriënteren op een opleiding die bij je past. Je brengt jouw interesses en kwaliteiten in kaart en daarna oriënteer je je op het aanbod van opleidingen binnen Nederland. Je kunt dit stappenplan nabespreken met een studiekeuzeadviseur als je daar nog behoefte aan hebt.

Compacte training Hulp bij Studietwijfels – 2 x 2 uur

Sta opnieuw stil bij je studiekeuzeproces met deze compacte training van 2 x 2 uur. Je verkent je kwaliteiten, talenten en valkuilen, met begeleiding van een studieloopbaanadviseur. Je maakt een interesse- en studiekeuzetest en onderzoekt welke opleidingen bij je passen. 

Studiekeuzetraject UvA-HvA - 3 maanden

In dit intensieve traject van drie maanden ga je aan de slag met oriëntatie op je studiekeuze samen met een groep medestudenten en onder begeleiding van een keuzecoach. Het Studiekeuzetraject start in oktober en februari.

Studiekeuzetest met nabespreking

Maak een studiekeuzetest en bespreek de uitkomst met een studiekeuzeadviseur. De studiekeuzetest geeft inzicht in verschillende universitaire en hbo-opleidingen in Nederland en passende beroepen en sectoren. De studiekeuzetest met nabespreking is gratis. Wil je een test maken en nabespreken? Neem dan hier contact met ons op.

Contact

Heb je behoefte om jouw studietwijfels individueel te bespreken met een studiekeuzeadviseur? Of wil je een studiekeuzetest maken en nabespreken?

Header image by Becca Tapert (Unsplash)