Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Begeleiding, kosten en aanmelding

voor studenten en promovendi
 • Onze benadering

  Wij maken hoofdzakelijk gebruik van evidence-based methoden en technieken, onder andere cognitieve gedragstherapie.

 • Groepen, trainingen en workshops

  Omdat veel studenten met dezelfde soort problemen kampen, bieden we gedurende het studiejaar gespecialiseerde trainingen en workshops, sommige online, sommige op locatie. In de meeste gevallen zal een training of workshop het beste aansluiten bij je klachten en zul je hier het meest profijt van hebben.

  Daarnaast hebben we wekelijkse korte (online) sessies voor studenten met stressklachten, begeleid door een studentenpsycholoog. Gemakkelijk toegankelijk, zonder wachtlijst. Je kunt één keer of vaker meedoen.

 • Individuele afspraak

  Mocht je twijfelen of één van onze groepen past bij je klachten, dan kun je eerst een individuele afspraak aanvragen met een studentenpsycholoog. Wij kijken dan met je mee.

  We maken een inschatting van je problemen en van het soort ondersteuning dat daar het best bij past. Dat kan een aantal individuele gesprekken zijn met een van onze psychologen, of alsnog deelname aan een van onze groepen.

  Ook kan blijken dat wij je niet de begeleiding kunnen geven die je nodig hebt. In dat geval kunnen wij je ondersteunen in een verwijzing.

  We bieden zowel online als op locatie gesprekken aan.

 • Vertrouwelijkheid

  Tenzij je schriftelijk aangeeft dat informatie gedeeld mag worden met een specifieke persoon of instantie, is alles wat wordt besproken is strikt vertrouwelijk. Deze code kan alleen doorbroken worden als er een gefundeerd vermoeden bestaat dat je jezelf of een ander iets gaat aandoen.

  Ook alle bijeenkomsten zijn strikt vertrouwelijk. Bij een verwijzing wordt alleen informatie uitgewisseld wanneer je hier schriftelijk toestemming voor geeft

 • Kosten

  Aan onze diensten zijn geen kosten verbonden.

 • Urgent hulp nodig?

  Heb je urgent hulp nodig, bel dan je huisarts. Heb je geen huisarts, dan kun je contact opnemen met de Huisartsen Oude Turfmarkt: +31 (0)20 525 2878.

  Heb je last van zelfmoordgedachten en wil je steun, ga dan voor hulp en informatie naar de website voor zelfmoordpreventie www.113.nl of bel naar 0800-113. Hulp is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. Buiten Nederland kun je gebruikmaken van de chatdienst van 113.