Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Open Programma

Europese integratie

Het Open UvA-college Europese integratie is een kernvak van de opleiding Europese studies. Naast de geschiedenis van het Europese integratieproces (1945-heden) krijgt u een eerste introductie in de instituties en de beleidsterreinen van de Europese Unie. 

Na een overzicht van de taken en bevoegdheden van de huidige instituties, volgt een reeks colleges, die de geschiedenis van de Europese integratie na 1945 omvatten. De laatste drie weken worden besteed aan een aantal beleidsterreinen en actuele thema’s, zoals landbouw, structuur en cohesie, uitbreiding en democratisering. Er ruime aandacht voor theoretische aspecten van de Europese integratie.

Docent

Dr. C. (Claske) Vos

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Europese studies

Data, tijd, locatie en prijs

  • 1 november t/m 2 februari 2022 
  • maandag 13.00-15.00 uur en woensdag 15.00-17.00 uur
  • Oudemanhuispoort D0.08
  • cursusprijs: € 250 / € 225 (AUV-leden)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

  • De aanmelddatum van dit college is inmiddels verstreken.
  • Studiemateriaal: Een nader op te geven boek over de geschiedenis van de Europese integratie; John McCormick, European Union Politics (Houndmills, Basingstoke: Palgrave Macmillan, 2015); aanvullend materiaal.
  • U volgt dit Open UvA-college als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen (geen werkcolleges), geen tentamen doet en geen studiepunten behaalt. 
  • De hoorcolleges van dit vak zijn Engelstalig.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Engels
Start November