Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Psychologie: Klinische Neuropsychologie (track)

Opslaan in favorieten

Als neuropsycholoog bestudeer je de werking van de hersenen op gedragsniveau. Dat wil zeg­gen dat je je bezighoudt met de vraag hoe onze hersenen ons in staat stellen om waar te nemen, te denken, te voelen, te bewegen, en allerlei andere dingen te doen.

Online open dag

Kennismaken met Klinische Neuropsychologie? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Studieprogramma

In de track Klinische neuropsychologie binnen de master Psychologie volg je de vakken neuropsychologische diagnostiek en neuropsychologische revalidatie. Ook volg je enkele keuzevakken. Je loopt een praktijkstage in een klinische setting en doet ten slotte je afstudeeronder­zoek.

Via de mastertrack is het mogelijk de BAPD aantekening en de ‘verklaring vooropleiding’ te behalen, nodig voor de postmaster opleiding GZ-psycholoog.

Kleinschalig

Praktijkstage in een klinische setting

 Bestudeer de werking van de hersenen op gedragsniveau

Na je studie

De kennis die door hersenonderzoekers is vergaard wordt door klinisch neuropsychologen toegepast in de gezondheidszorg. Klinisch neuropsychologen zetten daarnaast ook de oude traditie voort van wetenschappelijk onderzoek bij neurologische en psychiatrische patiënten, met als doel meer te weten te komen over de werking van de hersenen.

Enkele voorbeelden van functies waarin je als afgestudeerde Psychologie in de richting Klinische neuropsychologie terecht kunt komen, zijn:

  • Psycholoog in een ziekenhuis, revalidatiekliniek of psychiatrische inrichting
  • Promovendus aan een universiteit
  • Research-medewerker bij een farmaceutisch bedrijf
Feiten & cijfers
Diploma MSc Gezondheidszorgpsychologie
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 60216
Locatie Roeterseilandcampus