Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Fiscaal recht

Vergelijk

Betaalt een social influencer belasting en zo ja hoeveel? In hoeverre verandert de fiscale behandeling als een onderneming grensoverschrijdend gaat werken? De master Fiscaal recht is opgebouwd rond het centrale thema ondernemerschap. Je verdiept je in de werking van de fiscale regels en wetten en leert wat belastingen betekenen voor ondernemers en hun ondernemingen. Het is de ideale opleiding voor functies in de Nederlandse belastingpraktijk.

Online open dag

Kennismaken met deze master? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in de studie. Bekijk video’s, geef je op voor een event of ga zelf op pad met de Campus Tour App.

Wat houdt de studie in?

In deze video vertelt student Guido Bakker wat je kunt verwachten van de master Fiscaal recht.

Het studieprogramma

Tijdens de opleiding verdiep je je in de belangrijkste fiscale heffingswetten en het formele belastingrecht: het fundament van het Nederlandse belastingstelsel. Door verbanden te leggen tussen de rechtsgebieden, krijg je inzicht in het fiscale domein en de rol die de fiscaliteit binnen het (inter)nationale rechtsstelsel inneemt. Om je zo goed mogelijk op de beroepspraktijk voor te bereiden, leer je ook een commerciële en fiscale boekhouding lezen en analyseren wat de fiscale gevolgen zijn.

Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

Is deze master iets jou? 

  • Ben je geïnteresseerd in de fiscale wet- en regelgeving?
  • Ben je maatschappelijk betrokken, houd je van aanpakken, heb je de nodige zelfdiscipline en ambieer je een goede functie in de fiscale wereld?
  • Ben je al werkzaam bent als jurist? Dan kun je de studie eventueel in deeltijd volgen.
  • Heb je een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of van een andere Nederlandse universiteit? Dan is de opleiding Fiscaal recht direct toegankelijk.
  • Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Er zijn schakelprogramma’s voor wo- en hbo-studenten.
Ondernemerschap centraal

Met focus op midden- en kleinbedrijf opererend over de hele wereld in en vanuit Nederland

Praktijkgericht

Docenten werken in de fiscale praktijk en onderwijs is sterk gericht op toepassing in de praktijk

Academische gemeenschap

Fiscaal recht vormt een academische gemeenschap met het Amsterdam Centre for Tax Law. Hierdoor kom je in aanraking met baanbrekend onderzoek

Voltijd- of deeltijdstudie

Fiscaal recht is ook relevant voor juristen met werkervaring en kan zowel vol- als deeltijd gevolgd worden

Na je studie

Fiscaal recht biedt een uitstekend carrièreperspectief. Alumni werken bij belastingadvieskantoren, de belastingdienst en andere overheidsinstellingen. Maar ook bij de rechtelijke macht, de advocatuur en in het bedrijfsleven, want met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van de master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Masterstudent Fiscaal recht
Copyright: FdR
Het fiscaal inrichten en stroomlijnen van bedrijven, hoe kunnen zij belastingtechnisch de onderneming ideaal inrichten is in het kort waar deze master over gaat. Masterstudent Ivan Verheijen Lees de verhalen van studenten en docenten

Ontdek de andere mastertrack

De UvA biedt twee tracks aan in de master Fiscaal recht. De andere track is Internationaal en Europees belastingrecht.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Fiscaal recht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 66827
Locatie Roeterseilandcampus