Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lerarenopleiding Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen

Opslaan in favorieten

Master of Science Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen

Online open dag

Kennismaken met de Lerarenopleiding Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Waarom de Lerarenopleiding Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen?

Binnen deze opleiding word je opgeleid in twee vakken: Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen. Als docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen probeer je actuele maatschappelijke vraagstukken betekenisvol te maken voor leerlingen. Je gebruikt hierbij voornamelijk inzichten uit de sociologie en politicologie, maar ook uit andere disciplines zoals de culturele antropologie, bestuurskunde of criminologie.

Wat is er mooier voor de liefhebber van de sociale wetenschap om er dagelijks mee bezig te zijn, je er continu in te kunnen blijven verdiepen en deze kennis over te brengen op een publiek van havo- en vwo-leerlingen? Vind je het daarnaast leuk jongeren te enthousiasmeren en te verwonderen met belangrijke noties uit die maatschappijwetenschappen? Als dit je aanspreekt, kom dan eens praten of de lerarenopleiding maatschappijleer wat voor je is!

Feiten & cijfers
Diploma MSc Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68535
Locatie Roeterseilandcampus