Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lerarenopleiding Informatica

Opslaan in favorieten

Master of Science Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Bètawetenschappen, track Informatica

Online open dag

Kennismaken met de Lerarenopleiding Informatica? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

 

Waarom de Lerarenopleiding Informatica?

Bijna iedere dag kan je in de media zien wat de invloed van technologische innovaties is op de mens en samenleving. Een belangrijke drijfveer daarvoor is de impact van Informatica. Denk bijvoorbeeld aan de effecten van kunstmatige intelligentie, robotica, big data of the internet of things (IoT). In deze verwarrende en tegelijkertijd veelbelovende tijd bieden deze technologieën aan de ene kant enorme kansen; ze kunnen crises oplossen en bijdragen aan het creëren van meer welvaart en geluk. Aan de andere kant zijn hier risico`s aan verbonden; denk aan privacy issues en aan steeds groter wordende economische en sociale ongelijkheid.

Op de middelbare school is Informatica een keuzevak in de bovenbouw. Daarnaast neemt digitale geletterdheid een steeds belangrijkere rol in, met name in de onderbouw. Tijdens de Lerarenopleiding Informatica leer je begrijpen hoe leerlingen Informatica leren, en gaan we in op doceerprincipes die ten grondslag liggen aan bijvoorbeeld het leren programmeren, algoritmes of user experience.

Heb je een passie voor Informatica en heb je het in je om dit aan jonge mensen over te dragen? In deze opleiding heb je de mogelijkheid om zowel je tweede als eerstegraad lesbevoegdheid te behalen. Wij leiden je op tot een succesvolle docent, die goed kan inspelen op, maar ook kritisch kan oordelen over, de snel veranderende wereld van exacte wetenschappen en technologie. 

Feiten & cijfers
Diploma MSc Leraar VHO in de Bètawetenschappen, track Informatica
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68533
Locatie Roeterseilandcampus