Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lerarenopleiding Geschiedenis en staatsinrichting

Opslaan in favorieten

Master of Arts Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Geschiedenis en Staatsinrichting

Online open dag

Kennismaken met de Lerarenopleiding Geschiedenis en staatsinrichting? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Waarom de Lerarenopleiding Geschiedenis en staatsinrichting?

Pericles' begrafenisrede over de democratie, James Watts stoommachine, het Plakkaat van Verlatinghe, het optreden van Karel de Grote, de dood van Louis XVI en Marie Antoinette, de strijd in de loopgraven, de gevolgen van de Great Depression, 'Ich bin ein Berliner'. Stukjes geschiedenis die voor jou natuurlijk gesneden koek zijn, maar niet voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Waarom zouden zij deze losse feiten moeten kennen? Wat leer je nu eigenlijk van geschiedenis? Hoe maak je het verleden relevant voor jonge mensen? En: hoe leer je ze dat geschiedenis niet een vaststaand verhaal is maar een constructie van het verleden, gemaakt door en voor mensen uit het heden?

Of dat niet een hele uitdaging is? Reken maar! Lijkt je het leuk om in de praktijk aan de slag te gaan met deze uitdagingen en jonge mensen in te wijden en rond te leiden in de geheimen en verhalen van geschiedenis? Dan is het leraarschap iets voor jou!

Feiten & cijfers
Diploma MA Leraar VHO in de de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Geschiedenis en Staatsinrichting
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68535
Locatie Roeterseilandcampus