Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lerarenopleiding Bedrijfseconomie

Opslaan in favorieten

Master of Science Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Bedrijfseconomie

Online open dag

Kennismaken met de Lerarenopleiding Bedrijfseconomie? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Waarom de Lerarenopleiding Bedrijfseconomie?

Het schoolvak Bedrijfseconomie staat midden in de maatschappij. De boekhoudschandalen aan het einde van de 20e en begin 21e eeuw hebben hun impact op de maatschappij gehad. Ook recentelijk hebben de perikelen rondom Volkswagen, Ferrari het bedrijfseconomische daglicht lastig doen verdragen. Of de winsten van ABN AMRO en Bijenkorf in één adem met de mega-ontslagen die daarmee gepaard gingen? Of, dichter bij de leerling, de opkomst van de flitslening zonder BKR-check en de faillissementen van retailers wat heeft geleid tot een heel ander beeld van de winkelstraten. De onderwerpen voor het schoolvak Bedrijfseconomie liggen echt voor het oprapen.

In navolging van Cheung (2015), is het belangrijk om de leerlingen van nu, de managers van morgen, te confronteren met soortgelijke bovengenoemde situaties tijdens hun lessen. Immers, Bedrijfseconomie gaat verder dan het berekenen van cijfers. Hoewel het belang daarvan weldegelijk erkend wordt, moeten leerlingen ook de wereld achter die cijfers begrijpen.

Feiten & cijfers
Diploma MSc Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68535
Locatie Roeterseilandcampus