Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Duurzaamheid in het onderwijs

Er is geen vraagstuk relevanter voor de leiders van morgen dan duurzaamheid. We willen onze afgestudeerden gespecialiseerde kennis over duurzaamheidskwesties meegeven, zodat ze als leiders van morgen goed zijn voorbereid.

Het onderwerp duurzaamheid is in de opleidingen van de UvA in een groot aantal disciplines geïntegreerd. De meeste UvA-studenten komen tijdens hun opleiding in aanraking met duurzaamheidsvraagstukken. Zo kan het onderwerp worden opgenomen in het lesmateriaal, maar het kan ook onder de aandacht worden gebracht tijdens campagnes van de universiteit of door initiatieven van studenten.

Opleidingen gericht op duurzaamheid

Opleidingen waarin duurzaamheid centraal staat zijn:

  • Future Planet Studies
  • Milieurecht
  • Sustainable management
  • Globalisering
  • Bodiversiteit
  • Watermanagement
  • Duurzame chemie

Duurzaamheid is ook geïntegreerd in het curriculum van veel andere opleidingen. Bekijk de volledige lijst met opleidingen gericht op duurzaamheid die de UvA aanbiedt.

Vergroting van bewustzijn en initiatieven van studenten

Studenten worden zich meer bewust van duurzaamheidsvraagstukken door debatten, discussies en verschillende initiatieven: initiatieven van studenten, zoals het Green Office, en initiatieven op de campus, zoals het promoten van afvalscheiding en recyclen in de cafetaria's van de UvA.

UvA Green Office

De UvA Green Office is een studenteninitiatief met als doel duurzaamheid op de UvA te promoten en het onderwerp bij studenten en medewerkers onder de aandacht te brengen. Projecten van de Green Office worden uitgevoerd door studenten en zijn gebaseerd op opdrachten van de Universiteit of op initiatieven van studenten of medewerkers.

Lezingen en debatten

Studenten, medewerkers en leden van de Amsterdamse gemeenschap wonen regelmatig lezingen en debatten over duurzaamheid bij die zijn georganiseerd door diverse faculteiten van de UvA en door Room for Discussion, Spui25 of de Green Office.