Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Organisatie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De onderwijsinrichting

Binnen de rechtenfaculteit zijn er drie onderwijsinstituten. Het Amsterdam College of Law (bacheloronderwijs), de Amsterdam Graduate School of Law (masteronderwijs) en het PPLE College (bacheloropleiding PPLE).

Elke school wordt geleid door een onderwijsdirecteur en elke opleiding wordt geleid door een opleidingsdirecteur, ondersteund door coördinatoren. Het personeel is ondergebracht in afdelingen, het Faculteitsbureau en het Education Service Centre (ESC).

Organogram

Wetenschappelijke staf

De wetenschappelijke staf van de faculteit is grotendeels ondergebracht in afdelingen. De afdelingsvoorzitter is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het personeel en bespreekt onder meer de uitkomsten van vakevaluaties met docenten in de jaargesprekken.

De rechtenfaculteit heeft 6 afdelingen:

  1. Arbeidsrecht & Informatierecht
  2. Publiekrecht (Gezondheidsrecht, Staats- en bestuursrecht en Strafrecht)
  3. Privaatrecht
  4. Internationaal & Europees recht
  5. Algemene rechtsleer
  6. PPLE*

*PPLE is zowel een wetenschappelijke afdeling als een college. Daarnaast is PPLE een opleiding, die ontwikkeld en uitgevoerd wordt in samenwerking met de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB). 

Het Faculteitsbureau

Het Faculteitsbureau ondersteunt de bedrijfsvoering van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en is dienstverlenend op het gebied van onderwijs, onderzoek, financiën, personeel & organisatie, huisvesting & facilitaire zaken en marketing & communicatie.

Het Education Service Centre

In het Education Service Centre (ESC) is de operationele onderwijsondersteuning en is op facultair niveau gecentreerd. Het ESC van de rechtenfaculteit bestaat uit een hoofd en zes teams, die de docenten en de studenten op allerlei manieren ondersteunen.