Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Master Fiscaal recht

Fiscaal recht en Internationaal en Europees belastingrecht zijn specialistische tracks binnen onze overkoepelende masteropleiding Fiscaal recht. Je leest hier meer over de studies en maakt alvast kennis met de opleidingsdirecteur.

1 Fiscaal recht

Fiscaal recht is een track binnen de master Fiscaal recht, een uitstekende voorbereiding op een topfunctie als fiscalist. De grondslagen van het Nederlands belastingrecht, de wetten, regels en toepassingen komen allemaal voorbij. Tijdens de opleiding verdiep je je in de belangrijkste fiscale heffingswetten en het formele belastingrecht: het fundament van het Nederlandse belastingstelsel. Door verbanden te leggen tussen de rechtsgebieden, krijg je inzicht in het fiscale domein en de rol die de fiscaliteit binnen het rechtsstelsel inneemt. Om je zo goed mogelijk op de beroepspraktijk voor te bereiden, leer je ook een commerciële en fiscale boekhouding lezen en analyseren wat de fiscale consequenties zijn.

2 Internationaal en Europees belastingrecht

Wil je de verschillende factoren die invloed hebben op belastingverdragen, het vestigingsbeleid van bedrijven en fiscale transacties tussen aan elkaar gelieerde organisaties begrijpen? Dan is de mastertrack Internationaal en Europees belastingrecht de beste keus. Maatschappelijke vraagstukken die nu kenmerkend zijn voor het grensoverschrijdende verkeer staan centraal. Hierbij wordt het internationale belastingrecht uitgebreid behandeld en het steeds belangrijker wordende Europese belastingrecht. Een ander thema is de invloed van het EU-recht op ons nationale belastingrecht. Dit wordt uitvoerig verkend, vooral wat betreft de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting.