Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kassencomplex

Het kassencomplex is in 2006 opgeleverd, als eerste onderdeel van het nieuwe gebouw. De kweekfaciliteiten worden gebruikt voor het geven van onderwijs, het verrichten van onderzoek en eventueel voor contractactiviteiten. Een groot gedeelte van het complex is bestemd voor onderzoek naar genetisch gemodificeerde planten.

Het oppervlakte van het kassencomplex is ca 2500 m2, onderverdeeld in 43 compartimenten variërend in de grootte van 19 m2 tot 102 m2. Een deel van de kassen voldoet aan de inperkingseisen gesteld aan experimenten met transgene organismen. Zo zijn er behalve de gewone plantenkassen, vier inperking niveaus te onderscheiden: pk1, pkm1, pkm2 en pkm3.

Klimaatbeheersing

De kassen zijn uitgerust met geavanceerde klimaatbeheersing. In alle compartimenten is klimaat, belichting en bewatering afzonderlijk door de klimaatcomputer in te stellen. Ook wordt er maximaal gebruik gemaakt van biologische bestrijding.

Energiebesparende maatregelen

Bij de bouw is uitgegaan van de huidige milieuwetgeving. Er is daarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van energiebesparende maatregelen. Denk aan het gebruik van buitenschermen, dubbelwandige polycarbonaat platen in de geklimatiseerde compartimenten en recycling van water.

Contact

Algemeen telefoonnummer kassen: 020 525 7956

Kassenbeheerder: Ludek Tikovsky, L.Tikovsky@uva.nl, 020 525 7831