Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Leraar Bèta

Leraar worden in het domein Bèta

Tijdens de opleiding tot leraar in een van de bètavakken leer je hoe je je kennis kunt overdragen en leerlingen motiveert en inspireert. Je leert inspelen op en kritisch oordelen over de snel veranderende wereld, waarin je vakgebied een grotere rol speelt dan de meeste leerlingen op het eerste gezicht denken. Ook help je leerlingen mondige en besluitvaardige burgers te worden.

UvA Masterweek

Ga tijdens de UvA Masterweek van 14 t/m 19 februari 2022 live online in gesprek met een student en een docent. Samen met andere studiekiezers krijg je een korte opleidingspresentatie en aansluitend kun je al je vragen stellen.

Tim Logtenberg, Zij-instroom in het beroep, Informatica

'Bij mij zit het denk ik een beetje in m’n genen. Onderwijs klopt gewoon voor mij. Ik vind het superleuk om mensen iets te leren. Onderwijs is superbelangrijk; het is het fundament waar onze samenleving op gebouwd is. Elke dag weer die les geven. Die les die je supergoed hebt voorbereid - maar die om een of andere reden voor geen meter loopt - beter maken. Of de les die je juist even snel uit je mouw hebt geschud en wel supergoed gaat. Elke dag weer die kleine beloninkjes: een goed gelukte les, leerlingen die je bedanken voor de leuke les of die misschien zelfs iets geleerd hebben. Daar doe ik het voor!'

Meet & Ask

Tijdens de UvA Masterweek in november was er de mogelijkheid om live online in gesprek te gaan met studenten en de onderwijsdirecteur. Heb je deze sessie gemist of wil je de PowerPoint-presentatie nog een nalezen?

Wil je leraar worden in het domein Bèta? Hier vind je de schoolvakken waarin dat kan, per vak worden de mogelijkheden toegelicht.

Scheikundeles Het 4de Gymnasium