Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Amerikaanse verkiezingen 2020

Hier vind je een selectie van onze experts op het gebied van de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 525 2695 of persvoorlichting@uva.nl.

Prof. dr. Ruud Janssens

Ruud Janssens is hoogleraar Amerikanistiek. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van het buitenlands en defensiebeleid van de Verenigde Staten. Janssens heeft ook veel kennis over de buitenlandkoers die Donald Trump de afgelopen jaren heeft gevaren en de plannen van Joe Biden voor een nieuwe koers voor de VS.

Prof. dr. R.V.A. (Ruud) Janssens

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

Dr. George Blaustein

George Blaustein is senior docent American Studies and History. Hij voorzitter van de Netherlands American Studies Association. In Blausteins onderwijs ligt de nadruk onder meer op de internationale perspectieven van de VS en de religieuze geschiedenis van de VS. Begin januari verscheen van hem een essay in De Groene Amsterdammer over presidentskandiaat Joe Biden. Ook publiceert hij regelmatig in N+1New Yorker.comThe New Republic en Vrij Nederland. In december was hij te gast bij discussieplatform Room for Discussion om te praten over de veranderende democratische partij in de VS.

Dr. G.H. (George) Blaustein

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Geschiedenis

Dr. Penny Sheets Thibaut

Penny Sheets Thibaut is communicatiewetenschapper. In haar onderzoek kijkt ze naar politieke communicatie, nieuws en de publieke opinie, met een bijzondere focus op de Amerikaanse politiek. Ze onderzoekt de rol die nationale identiteit speelt in de constructie en stroom van nieuws, evenals de effecten op de attitudes en het gedrag van burgers.

T: 06 2713 9862
E: P.H.Sheets@uva.nl 

Dr. Gijs Schumacher

Hot Politics Lab.

Dr. G. (Gijs) Schumacher

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Challenges to Democratic Representation