For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Pre-Master’s programme

International Dramaturgy and Theatre Studies

Dit schakelprogramma is bedoeld voor studenten met een hbo- of universitaire bachelor die niet direct toegang biedt tot de masters International Dramaturgy en Theatre Studies. De vakken van het programma zijn deels Nederlands- en deels Engelstalig.

Programma

Let op: beschik je over een universitair bachelordiploma, dan hoef je de vakken Academische vaardigheden (2 x 6 EC) niet te volgen, waarna het programma niet 42 maar 30 studiepunten omvat. Onderstaand zie je het programma van het huidige studiejaar; de vakken in het komende studiejaar kunnen enigszins afwijken. De Studiegids voor het nieuwe studiejaar verschijnt in mei.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Academic Skills pre-Master's
  ???studyprogramme .period??? 1
  ???studyprogramme .period??? 3
  12
 • Inleiding in de theaterwetenschap
  1—2
  12
 • Wetenschapsfilosofie (Kunst- en cultuurwetenschappen)
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Performance Analyse
  5—6
  12
UvA Studiegids: schakelprogramma International Dramaturgy and Theatre Studies

Procedure: inschrijven via Studielink

 1. Doe in Studielink een verzoek tot inschrijving voor de master Kunst- en cultuurwetenschappen 90 EC of Kunst- en cultuurwetenschappen 60 EC
  Je meldt je dus niet direct aan voor het schakelprogramma, maar volgt de inschrijfprocedure voor de master. Wil je de master International Dramaturgy gaan volgen, dan meld je je aan voor de master Kunst- en cultuurwetenschappen 90 EC. Voor Theatre Studies meld je je aan voor de master Kunst- en cultuurwetenschappen 60 EC. Volg alle stappen van het inschrijfproces, inclusief de inschrijving in MyInfo en het aanleveren van alle gevraagde toelatingsdocumenten. 
 2. Wacht op het toelatingsbesluit
  De selectiecommissie beoordeelt je vooropleiding. Als je via het schakelprogramma kunt voldoen aan de toelatingsvoorwaarden, ontvang je een afwijzing voor de master, en een positief besluit voor het schakelprogramma. 

  International Dramaturgy is een selectieve master. Hierbij geldt dat je eerst de selectieprocedure van die master volgt. De selectiecommissie kan je vervolgens toelaten tot de master, op voorwaarde dat je de pre-master binnen een jaar afrondt. Als je hierin slaagt, ben je automatisch toegelaten en hoef je het jaar daarop niet nogmaals de selectieprocedure te doorlopen. Let op: de aanmelddeadline voor selectieve masters is 1 maart!

  Voor Theatre Studies geldt geen selectieprocedure. Als je toelaatbaar bent op voorwaarde van succesvolle afronding van de pre-master, dan ben je automatisch toegelaten tot de master als je de pre-master binnen een jaar afrondt.

 3. Meld je in Studielink aan voor het schakelprogramma Theaterwetenschap
  Pas nadat je (voorwaardelijk) bent toegelaten tot het schakelprogramma, meld je je in Studielink aan voor het schakelprogramma Theaterwetenschap. 

Aanmelddeadline

De aanmelddeadline voor het schakelprogramma is gelijk aan die voor de master die je wilt volgen. Voor studenten met een Nederlandse of EU/EER-nationaliteit geldt de deadline van 15 mei.

Kosten

Het collegegeldtarief voor een schakelprogramma in het studiejaar 2022-2023 is € 36,81 per EC, met een maximum van € 2.168. Voor een schakelprogramma van 42 EC komt het tarief dus neer op € 1.546; voor een programma van 30 EC € 1.104.

Meer informatie

Dr. S. (Sruti) Bala

Faculty of Humanities

Theatre Studies

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30/42 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands, Engels
Toelatingseisen Hbo-vooropleiding, Wo-vooropleiding
Start September