For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Master
Kunst, cultuur en politiek (Kunst- en cultuurwetenschappen)
Compare programmes

Online open dag

Wil je weten of de master Kunst, cultuur en politiek echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Een vak belicht: Kunst en cultuur in het publieke domein

Dit vak biedt inzicht in de context die het functioneren van verschillende actoren in het culturele veld stuurt. Twee hedendaagse ontwikkelingen staan hierin centraal. De eerste is de ‘vermarkting’ van kunst en cultuur en de andere de politieke instrumentalisering van kunst en cultuur. Deze ontwikkelingen bepalen het functioneren van de culturele instellingen zelf, maar ook de invulling van het kunstenaarschap en de verwachtingen die het publiek koestert ten aanzien van cultuur. In de colleges bezoeken we ook enkele culturele instellingen in Amsterdam. Je ziet dan direct in de praktijk hoe breed ons studieveld is.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de master Kunst, cultuur en politiek? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Prof. dr. René Boomkens:

'Wij denken dat het belangrijk is dat de toekomstige professionals in het culturele veld begrijpen hoe de mondiale politieke en sociale context de kunstpraktijken en het cultuurbeleid sturen.'