Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Corona: Overige

 • Waar kan ik informatie vinden over de veranderingen in het aanvraagproces van subsidies? Worden bijvoorbeeld deadlines uitgesteld?

  Naar aanleiding van de Corona-crisis zijn er in het aanvraagproces van veel subsidies aanpassingen. Deadlines worden bijvoorbeeld uitgesteld. Maar ook andere stappen in het subsidieaanvraagproces worden uitgesteld, verplaatst of verlengd, zoals bijvoorbeeld interviews of reactieperiodes voor weerwoorden.

  De meeste subsidiegevers hebben een speciale website over de veranderingen in het subsidieproces ten gevolge van de Corona crisis. Deze websites worden regelmatig geüpdatet.

  Hieronder een overzicht van links naar websites van verschillende subsidiegevers met hun maatregelen naar aanleiding van de Corona-crisis:
  NWO
  ZonMW
  H2020
  ERC
  COST

  De subsidieadviseurs van IXA UvA Grant Support Team kunnen je helpen bij specifieke vragen over veranderingen naar aanleiding van de Corona-crisis.

  Ook publiceert het IXA UvA Grant Support Team extra uitgaven van haar Nieuwsbrief Grant Update met Corona gerelateerd nieuws. Je kunt je hier aanmelden voor de Grant Update.

 • Door de coronamaatregelen kan ik niet werken en heb ik financiële problemen waardoor ik mijn collegegeld niet kan betalen, wat kan ik doen?

  We begrijpen dat dit een heel vervelende situatie is. Bij DUO bestaat de mogelijkheid om tijdelijk per maand meer te lenen. Dat kan ook met terugwerkende kracht, tot aan het begin van het studiejaar. Ook kun je nog collegegeldkrediet aanvragen. Dit kun je zelf regelen met DUO. Kijk op de DUO-website voor meer informatie.

  Compensatie voor studievertraging door Corona maatregelen

  Studenten die hun masterdiploma behalen tussen 1 september 2020 en 31 januari 2021 ontvangen van DUO na 1 maart 2021  eenmalig € 535 als compensatie van eventueel door coronamaatregelen opgelopen studievertraging. Dit bedrag staat gelijk aan 3 maanden wettelijk tarief collegegeld.

  Als jouw gegevens bij DUO bekend zijn, hoef je niets te doen en zal DUO het bedrag eind maart automatisch overmaken. Als er gegevens ontbreken, zal DUO contact met je zoeken om deze gegevens op te vragen. In dat geval duurt het langer voordat je het bedrag ontvangt.

  Studenten die naar het buitenland gaan, kunnen bij de gemeente waar ze het laatst ingeschreven waren, een buitenlands adres opgeven, dan wordt dat opgenomen in het register Niet-Ingezetenen (RNI). Die gegevens komen dan ook bij DUO terecht. Op die manier kan DUO je schriftelijk bereiken om eventueel ontbrekende gegevens op te vragen.

  Voor meer informatie raadpleeg de website van DUO.